Audioport tentokrát z Ještědu. Radio Wave chystá horské vysílání

27. březen 2019

Radio Wave a Radio_FM vás zvou na Ještěd! Právě tam se totiž uskuteční letošní společné vysílání Audioport, tentokrát na téma české a slovenské hory. Na programu je prohlídka ještědského vysílače s Adamem Gebrianem, povídání s horolezeckou legendou Dinou Štěrbovou, téma vysokohorské architektury s Danem Mertou a mnoho dalšího.

Další ročník česko-slovenského projektu Audioport přinese debaty s českými a slovenskými horolezci, turisty, ochránci přírody i architekty. Řeč přijde na československé alpinistické úspěchy v horách celého světa, architekturu horských chat, ekologické potíže a život v národních parcích i kulturu travel bloggerů.

Ve vysílání navíc živě zahrají projekty Leto s Monikou, čerstvá držitelka slovenských Radio_Head Awards, a Čáry života, výherce Apollo - Ceny české hudební kritiky.

Prohlídku vysílače s popularizátorem architektury Adamem Gebrianem si užijete i díky videostreamu. Jak se na hory leze bez kyslíku, prozradí Radek Jaroš, a jak si vedeme v ochraně přírody, osvětlí ekologický aktivista Jiří Malík.

Na závěr se nejen po horách projdeme s turistkou Viktorkou Hlaváčkovou a Jozefem Kubánim, jehož láska k procházkám vyústila v knihu Z Tatier, Jožo Kubáni.

Horský Audioport s moderátory Veronikou Ruppert a Pavolem Hubinákem naladíte na Radiu Wave už ve středu 27. března od 14 do 17 hodin.

autor: nwe
Spustit audio

Související