Beseda s autorem knihy Lázně za císaře pána

16. září 2019

Album historických fotografií představí v Galerii Vinohradská 12 autor, fotograf a vlastník rodinné sbírky starých fotografií v jedné osobě Pavel Scheufler. Publikace Lázně za císaře pána zprostředkovává čtenářům dobu, kdy k léčivým pramenům mířily významné osobnosti z celé Evropy, šlechta i sám císař.

Ti všichni, stejně jako i obyčejní lidé, hledali u léčivých pramenů nejen zdraví, ale také rozptýlení a pohodu. Možností měli spoustu. Malé a méně známé lázně v českých zemích nabízely tichá ústraní a klid. Překrásné promenády, kavárny a kasina v Karlových Varech, Mariánských a Františkových lázních naopak zvaly k zábavě a navazování přátelství i romantických známostí. A vše bedlivě sledovaly oči fotografů, jejichž snímky nám dnes poskytují jedinečné svědectví o tomto ztraceném světě včerejška.

Pozvánka na besedu s Pavlem Scheuflerem

Besedu doplní aktuální výstava historických fotografií v Galerii Vinohradská 12, kterou připravil sám autor knihy.

Beseda s autorem knihy Lázně za císaře pána Pavlem Scheuflerem se uskuteční ve čtvrtek 19. září od 17:00 v Galerii Vinohradská 12. Související výstavu je v galerijních prostorách možné navštívit každý čtvrtek od 12 do 18 hodin až do konce září.

Spustit audio