Díky odchodu mé maminky v dětství lépe snáším rány od života, přiznává Petra Černocká

13. prosinec 2021

„Jsem úplně typická babička, nadšená z vnoučete. Je to šikulka,“ komentuje hlásek vnučky ve vánoční písničce zpěvačka a herečka Petra Černocká. Všechny díly pořadu najdete na webu Dvojky nebo v mobilní aplikaci mujRozhlas.

Od zpívání svoji dceru ani vnučku neodrazovala. „V hereckých rodinách se ví, že herectví je těžká práce a snaží se to svým dětem rozmluvit, přemlouvají je, aby byly třeba právníci nebo doktoři. Moji rodiče neměli nic proti tomu, abych šla na konzervatoř, a co se týče mé dcery, tak tu jsem donutila udělat si vysokou školu, a sotva přišla s papírem, řekla mi: Tak teď už můžu zpívat, viď.“

Tereza Kostková a Petra Černocká

Vánoce

Co se týče blížících se Vánoc, přiznává, že si s nimi nedělá tak těžkou hlavu jako dřív. „Jak jde čas, tak škrtám pečení cukroví, na úklid hledám pomocnici, a dárečky pro přátele nosím v malých taštičkách, ani je nebalím do papíru, což samozřejmě nikomu nedoporučuji,“ dodává se smíchem.

Těžké chvíle zocelují

V domě s pečovatelskou službou na Praze 3 zavzpomínala Petra Černocká i na smutnou událost, která ji potkala v dětství. „Maminka mi zemřela, když mi bylo deset let. Mám pocit, že to ve mně vybudovalo jakousi rezistenci vůči těžkým podmínkám. Dneska, když dítě nepřekonává žádné obtíže, tak může být křehčí. Nechci říct, že jsem se zocelila, to bych přehnala, ale mělo to na mě vliv. Jsem taková flexibilní v přijímání ran života," uzavírá zpěvačka.

Rozmlouvala své dceři zpívání? Umí se zbavovat věcí? Jak vnímá Vánoce? Co jí přinesla bolestná ztráta v dětství?

autoři: Tereza Kostková , Hok
Spustit audio

Související