Hudební vystoupení, vzpomínky a křest alba. Takový byl slavnostní večer Českého rozhlasu Olomouc k oslavám dvou významných výročí

2. duben 2024

Český rozhlas Olomouc slaví v tomto roce 75. výročí prvního vysílání a třicet let od obnovy samostatného pravidelného vysílání z Olomouce. Jednou z oslavy byl i křest alba „Hráli u nás“.

Ten se konal ve středu 27. března ve Velkém studiu na Horním náměstí 21 za účasti řady osobností společenského, kulturního a politického života. Celým večerem provázel Jiří Matějů, vedoucí programu Českého rozhlasu Olomouc.

Samotnému křtu předcházela hudební vystoupení a vzpomínání bývalých i současných zaměstnanců olomoucké rozhlasové stanice. Zahráli a zazpívali Natálie Tichánková and Boys, frontman kapely Mňága a Žďorp Petr Fiala či Ondřej Fencl.

Byl to pěkný a příjemný večer. Zavzpomínali jsem si a myslím si, že nás ty vzpomínky příjemně oslovily,“ hodnotil slavnostní večer Pavel Hekela, bývalý ředitel olomouckého rozhlasu.

Zavzpomínali jsem si a myslím si, že nás ty vzpomínky příjemně oslovily.
Pavel Hekela, bývalý ředitel Českého rozhlasu Olomouc

Cítím, že to byl velmi příjemný večer. Je škoda, že nejsme kvůli kapacitě schopni to nabídnout většímu publiku a tedy i posluchačům Českého rozhlasu Olomouc, kteří by si to určitě zasloužili. Nálada byla krásná. Taková, jako na večírcích abiturientů. Lehce nostalgická, přitom s určitým potenciálem do budoucnosti,“ komentoval večer Josef Podstata, současný ředitel Českého rozhlasu Olomouc, který se na závěr večera chopil baskytary, a přiložil tak ruku k hudebnímu představení večera.

V plánu jsou další výroční akce 

Oslavy dvou významných výročí tímto večerem nekončí. Chystáme další akce pro veřejnosti i pro současné a bývalé zaměstance. Zatím jsou to ale plány, uvidíme, jaká bude realizace. Záleží to mimo jiné i na finanční situaci, což je úzce spojeno s aktuální debatou o výši rozhlasových poplatků,“ připomněl Podstata.

To nejlepší z celého večera pro vás v reportáži zaznamenal redaktor Aleš Spurný. Poslechnout si ji můžete ve výše přiloženém audiu.

Závěrečné hudební vystoupení
autoři: Aleš Spurný , dja
Spustit audio

Související