Iva Hüttnerová a Lucie Benešová se ve Slunečné naučily vařit nová jídla i točit pivo

24. prosinec 2020
Vánoce ve Slunečné

Za seriálovou dvojicí Bětou a Rózou chodí ostatní postavy Slunečné pro radu i pomocnou ruku. Naslouchající a vždy nápomocnou Bětu hraje Iva Hüttnerová, jako usměvavou a energií kypící Rózu znají diváci Lucii Benešovou.

Rčení, že kuchyně je srdcem domova, platí i v seriálu Slunečná. Pro radu i pomocnou ruku si tam chodí seriálové postavy k představitelkám Běty a Rózy. „Ve Slunečné je centrem sice kuchyně, při natáčení je to ale maskérna, kde se člověk doví, co se děje i kdo s kým chodí,“ směje se Iva Hüttnerová.

Moudrá žena a vysloužilá prostitutka

„Bylo pro mě velkým překvapením, že mě chtějí do seriálu. Jako první jsem se vyptávala, co že tam budu hrát. Pověděli mi, že to bude taková moudrá žena, která zná odpověď na každou otázku, tak jsem trochu zrozpačitěla,“ říká s úsměvem představitelka Běty. „To já jsem na tom byla hůř, protože mě oslovili ne na roli moudré ženy, ale na roli vysloužilé prostitutky. Trochu jsem se nad sebou zamyslela, protože byly doby, kdy jsem hrála aktivní prostitutky, teď už ty vysloužilé,“ směje se Lucie Benešová.

Iva Hüttnerová

V seriálu uvidíme Ivu Hüttnerovou zpravidla v kuchyni a Lucii Benešovou, jak běhá mezi kuchyní a restaurací nebo točí pivo. „V seriálu jsem se dobrala neuvěřitelné zručnosti. Už jsem chytla takový grif, jak pořád něco krájím, že mi to neuvěřitelně jde,“ říká Iva Hüttnerová. „Je to pro mě taková kuchařská škola. Vařím tam spoustu věcí, o kterých ve skutečností nemám ani tušení, jak se dělají.“

To Lucii Benešovou museli pro Slunečnou naučit točit pivo. „Není to úplně legrace, protože na to mám určitý limit, než někdo dořekne pár vět. A nosit pět piv je pěkná makačka,“ přiznává herečka.

Kastroly plné textů

Kuchyně, ve které Iva Hüttnerová a Lucie Benešová natáčejí, je plně vybavená a funkční. „Akorát v kastrolech jsou zastrkané texty,“ směje se představitelka Běty. „Tedy ne tak, že by se daly číst. Herci si je akorát před scénou přečtou, strčí do kastrolu a pak neuklidí,“ vysvětluje Lucie Benešová.

Obě herečky si stejně jako ostatní pochvalují partu, která kolem seriálu vznikla. „Ve Slunečné jsem se setkala se spoustou celoživotních přátel. Dana Batulková, David Prachař nebo Ondra Pavelka jsou staří přátelé, se kterými se vídáme pravidelně. Potkala jsem ale i spoustu bezvadných lidí z mladé generace. Třeba Lucie Polišenská je nesmírně vtipná, Denisa Nesvačilová je zase srdečná,“ říká Iva Hüttnerová.

Zajímá vás, proč herci seriálu Slunečná pijí radši vodku než rum a jestli představitelky Běty a Rózy věří na věci mezi nebem a zemí? Poslechněte si záznam pořadu.

autoři: Patrik Rozehnal , nwe
Spustit audio