México Mágico. Hybernii rozezní temperamentní mariachi, kastilská klasika i excelentní swing

24. leden 2018

Atmosféru plnou temperamentu, slunce a vášně přinese 24. ledna v 19:30 do pražské Hybernie projekt s názvem México Mágico, tedy Magické Mexiko.

V programu, který je součástí festivalu Kytara napříč žánry, prodchnutém latinskoamerickými rytmy, zazní mariachi písně, kastilské inspirace i plnokrevný zvuk swingového big bandu.

„Večer představí jak české, tak mexické interprety. Setkají se tam dva úplně odlišné světy. První je svět mexické hudby, tzn. skupina Mariachi Azteca de Praga, která bude hrát čistě mexickou hudbu. Druhý svět je swingový big band - Original Vintage Orchestra Petra Kroutila,“ říká pořadatel festivalu Stanislav Barek.

Hodinu před začátkem koncertu navíc začne prodejní výstava tradičních šperků, látek, oblečení, nádobí, unikátních rukodělných výrobků z Latinské Ameriky a také lahodných mexických specialit. „Děti z jedné mezinárodní školy tam budou vyrábět mexické růže, které se budou prodávat. Výtěžek půjde na mexický Červený kříž, který financuje obnovu Mexika po zemětřesení,“ dodává Stanislav Barek.

autoři: Daniel Jäger , Hok
Spustit audio