Moravský rozhlas vyráží na cesty

4. duben 2012

Moravský rok, společný projekt moravských stanic Českého rozhlasu, vstupuje do svého druhého ročníku. Představí nejrůznější chutě a vůně specialit z celé Moravy a Slezska.

V sobotu 28. dubna v 10.05 hodin maratón sedmi přímých přenosů zahájí ostravská redaktorka Dagmar Misařová na slavnostech v malebném Štramberku, jemuž vévodí zřícenina hradu s majestátní věží a kde už po dlouhá staletí (v upomínku legendárního vítězství místních křesťanů nad mongolským vojskem roku 1241) pečou perníkové Štramberské uši.

V sobotu 26. května pozve olomoucká Zora Ježková všechny posluchače do Loštic proslavených zlatavými tvarůžky, 24. června zavítáme na Mezinárodní folklórní festival ve Strážnici a 14. července ochutnáme v Rožnově pod Radhoštěm valašské frgály.

Na vinobraní ve Velkých Pavlovicích pozve posluchače brněnská redaktorka Marcela Vandrová první zářijovou sobotu, 29. září bude patřit tradiční kuchyni jesenických hor a 27. října přímo v Hrubé Vrbce na Horňácku okoštujeme jejich proslavené štrůdly.

„Přímé přenosy, v nichž nemůže chybět živá kapela ani soutěž o ceny, si už vloni získaly značnou posluchačskou přízeň. Letos jich bude jednou tolik, proto věříme, že posluchače potěšíme o to víc. A zvolené téma dává tušit, že nejen hudba, ale i jídlo spojuje národy,“ dodává k cyklu, který odvysílají Český rozhlas Brno, Olomouc a Ostrava, jejich garant Michal Bureš.

autoři: Michal Bureš , pese
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.