Na tanci není nic složitého a nudného, je to velká zábava, tvrdí Tomáš Komenda

K tancování se Tomáš Komenda dostal až díky kurzům ve druhém ročníku na gymnáziu. Do té doby se věnoval hokeji. „Byl jsem v bráně. Na parketu se mi pak hodila brankářská mrštnost,“ říká.

Z archivu Tomáše Komendy

Tomáš Komenda sám na sobě dokazuje, že s tancováním se dá začít v kterémkoli věku a dá se taky dělat celý život. „Dokonce tady neexistuje ani žádná bariéra třeba v podobě tělesného postižení,“ dodává a jako příklad uvádí populární televizní StarDance, kde v jednom z dílů tanečníci přizvali na parket vozíčkáře.

Z archivu Tomáše Komendy

„V tancování jsem objevil svaly, o kterých jsem vůbec netušil, že existují. A ještě jsem se musel usmívat,“ vzpomíná Tomáš Komenda. Legenda československého tancování Igor Henzély, jeden z jeho trenérů a mentorů, mu tenkrát říkal rychlokvaška. „Měl jsem úspěchy, ale neměl jsem natancováno, na tom jsem musel zapracovat.“ Podařilo se, byl vicemistrem České republiky, dostal se i do finále na Mistrovství Slovenska nebo Mistrovství Střední Evropy.

Z archivu Tomáše Komendy

Tanec není jen sport, je to životní styl, je přesvědčený Tomáš Komenda, který si před dvěma lety v Olomouci otevřel svou Taneční školu. V té najdete mimo jiné i hodiny čistě pro muže, kterým pracovně říká Chlapi sobě!

Z archivu Tomáše Komendy
autor: voj
Spustit audio