Nová budova Českého rozhlasu Olomouc získala cenu v soutěži Stavba roku 2022 Olomouckého kraje

12. duben 2023 15:05

Skvělého ocenění se dočkal Český rozhlas Olomouc a jeho nová budova v Pavelčákově ulici. Porota soutěže s názvem Stavba roku 2022 Olomouckého kraje ji vyhodnotila jako nejlepší v kategorii Rekonstrukce a obnova.

„Je to předčasný dárek ke stému výročí celého Českého rozhlasu. Jsme rádi, že můžeme k začátkům oslav přispět i odsud z Olomouce,“ zmínil spokojený Josef Podstata, ředitel Českého rozhlasu Olomouc, který společně s architekty Tomášem Bindrem a Martinem Struhalou z Atelieru 38 a Markem Podzemným z akciové společnosti Zlínstav, která rekonstrukci stavebně zajistila, převzal v úterý po poledni cenu v sále Václava III. ve Vlastivědném muzeu v Olomouci.

Je to předčasný dárek ke stému výročí celého Českého rozhlasu.
Josef Podstata, ředitel Českého rozhlasu Olomouc

O první místo v kategorii Rekonstrukce a obnova se ucházelo dohromady 12 projektů, mezi nimi byly například revitalizace kostela sv. Mořice v Olomouci nebo rekonstrukce hřbitovní brány a zvonice v Prostějově.

Ceny Stavby roku Olomouckého kraje se vyhlašují už podesáté, jde o veřejně neanonymní soutěž, kterou Olomoucký kraj pořádá společně s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a Svazem podnikatelů ve stavebnictví.

Český rozhlas Olomouc se do nové budovy v Pavelčákově ulici oficiálně přestěhoval 18. května minulého roku. Rekonstrukcí se nejenže povedlo vytvořit pro olomoucký rozhlas prostory vyhovující potřebám 21. století, ale rovněž zachránit chátrající objekt, který dříve sloužil například jako obchod s nábytkem.

Vše o nové budově Českého rozhlasu Olomouc naleznete ZDE.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autoři: Barbora Taševská , dja
Spustit audio

Související