Oblíbené pořady Vltavy můžete nově poslouchat i na chytrých televizích. Český rozhlas rozšiřuje audioarchiv v HbbTV

16. srpen 2019

Posloucháte stanice Českého rozhlasu přes televizi? Pokud má ta vaše HbbTV aplikaci, najdete tam nově u všech stanic archiv pořadů. Můžete si tak poslechnout vltavské četby, rozhovory, dokumenty a reportáže.

Při poslechu živého vysílání na hybridní televizi vám aplikace nabídne červené tlačítko. Po jeho stisknutí se objeví možnost přejít do výběru audioarchivu stanice, který kopíruje obvyklou nabídku stanice tak, jak ji znáte z aplikace Radiotéka a našeho webu. Odtud si po výběru pořadu můžete jednotlivé epizody spustit.

Český rozhlas Vltava v HbbTV aplikaci Audioarchiv

Pod červeným tlačítkem na všech podporovaných televizorech nyní naleznete kromě audioarchivu Radia Wave i pořady stanic Český rozhlas Radiožurnál, Dvojka, Vltava, Plus, D-dur a Jazz.

„Jsme rádi, že díky vývojářům z firmy Hybrid Company můžeme zážitek v podobě snadného poslechu audioarchivu na televizích nabídnout posluchačům dalších stanic Českého rozhlasu,” říká ředitel Nových médií Jiří Malina. „Je radost vidět, že si posluchači k této formě poslechu postupně hledají cestu. Pokud bude mezi posluchači zájem, chtěli bychom naše HbbTV aplikace dále rozvíjet,” dodává Malina.

Českému rozhlasu jsou při distribuci HbbTV aplikací partnerem České Radiokomunikace, které provozují nástroj HbbTV manager. Díky němu si mohou aplikace užívat posluchači v distribucích DVB-T, DVB-T2, DVB-S2 a dalších.

Další rozvoj HbbTV aplikací je předpokládán v souvislosti s projektem mujROZHLAS, který uživatelům nabídne veškeré audio služby Českého rozhlasu na jednom místě.

autoři: Blanka Bumbálková , nwe , had
Spustit audio