Od 1. května se v Ústí nad Labem mění číslování a trasy linek městské dopravy

30. duben 2024

dopravního podniku mají delší linky a přímá spojení lépe reagovat na požadavky cestujících. Vliv na nový systém dopravy má i nákup bateriových trolejbusů.

Bateriové nebo parciální trolejbusy mohou dojet i do míst, kam nevedou troleje. Díky tomu chce dopravní podnik ušetřit i řidiče.

„My se netajíme tím, že v rámci té změny dopravní obslužnosti omezíme autobusovou dopravu a zvýšíme výpravu trolejbusových vozidel. Ušetříme tím i řidiče,“ potvrzuje ředitelka ústeckého dopravního podniku Simona Mohacsi.

Nový systém dopravy v Ústí nad Labem plánoval dopravní podnik několik měsíců. Využil přitom například data o počtu cestujících ze sčítačů.

Vedle tras musí lidé počítat s novým číslováním linek. Například linka číslo 60 ze Severní Terasy na Střekov bude mít nově číslo 80. Současná linka 54 bude linkou 84 a nově odveze cestující ze Všebořic přes Mírové náměstí až na Dobětice.

Nová linka spojí Chlumec a Církvice

Asi největší změny jsou podle náměstka ředitelky dopravního podniku Romana Pospíšila u současné linky 11.

„Spojili jsme dvě oblasti, a to Všebořice, Chlumec s rekreační oblastí Sebuzín, Církvice, Brná. Ze střekovské strany byly požadavky na zvětšení kapacity vozidel, které jsme do této doby neměli,“ uvedl Pospíšil.

Pokud by se vyskytly problémy s novým trasováním, je dopravní podnik připravený jízdní řády částečně upravit. „Bude to dva měsíce v provozu – budeme to sledovat, jestli je to všechno v pořádku. Kdybychom tam opravdu našli nějakou zásadní nesrovnalost, tak jsme k tomu 1. červenci si myslím to zrealizovat,“ dodává Roman Pospíšil.

Lidé by si měli předem vyhledat, které linky pro svoje cesty potřebují využít. Plánovač spojení najdou například na webu dopravního podniku.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související