Pád v rychlosti 220 kilometrů za hodinu. Už o víkendu se Štěpán Zuda chce na motorku vrátit

Závody silničních motocyklů s sebou přináší i dramatické okamžiky. Jeden takový má za sebou z posledního víkendu osmnáctiletý liberecký jezdec Štěpán Zuda. V rychlosti kolem 220 kilometrů za hodinu na mokru spadl.

Čtěte také

Pád z motorky v rychlosti přes 220 kilometrů za hodinu musí pořádně bolet. Osmnáctiletý liberecký motocyklový závodník Štěpán Zuda se o tom přesvědčil na vlastní kůži.

„Byly to první oficiální týmové předsezonní testy, kdy jsme byli vyzkoušet nově postavenou Ducati podle regulí na IDM a na tuto sezónu. Bylo mokro, bylo to klasické německé počasí, kdy chvilku prší, chvilku je sucho. A měl jsem mnou nezaviněný pád kvůli aquaplaningu ve 220 kilometrech za hodinu,“ popisuje Štěpán Zuda.

„Byl to nepříjemný pád, měl jsem silný náraz do hlavy, takže z pádu si nic nepamatuji. Pamatuji si až transport helikoptérou do nemocnice. Prostě ‚blbej‘ pád, naštěstí bez zlomenin,“ dodává.

Co bylo dál a jaká je jeho diagnóza? A jak je možné, že chce pokračovat v sezóně a na první trénink se chystá už tento víkend? Poslechněte si záznam rozhovoru.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.