Podcast Session již za týden, přijďte na bezplatnou akci Českého rozhlasu

23. září 2019

První živé natáčení podcastu Vinohradská 12 s Lenkou Kabrhelovou, workshop Jak začít s podcasty pod vedením Adama Javůrka nebo natáčení nového novomediálního podcastu Ping s Annou Vošalíkovou. To bude mimo jiné historicky první Podcast Session.

Jak vznikají podcasty a jak s nimi začít? Nejenom tvůrce-začátečníky vtáhne do světa podcastů akce Českého rozhlasu. Koná se přesně za týden, v pondělí 30. září od 13 hodin v prostorách Kasárna Karlín. Podcast Session je určena pro všechny fanoušky nového způsobu poslechu audií. Představí české i zahraniční trendy, seznámí s tuzemskými nezávislými podcasty a poradí s natáčením i mluveným projevem. Návštěvníci se mohou těšit na přednášky, živé natáčení a možná i zkázu rozhlasové hry.

První živé natáčení podcastu Vinohradská 12 s Lenkou Kabrhelovou, workshop Jak začít s podcasty pod vedením Adama Javůrka nebo natáčení nového novomediálního podcastu Ping s Annou Vošalíkovou. Podcast Session nabídne návody na natáčení, tipy od nezávislých tvůrců, poslech binaurální hry i možnost vidět vznik rozhlasové hry. Že podcast nemusí vznikat pouze doma nebo ve studiu, vysvětlí Veronika Ruppert a Ivan Studený s úderem čtvrté hodiny ve Velkém sále Kasáren Karlín.

Výhody, nevýhody i specifika toho, když se autoři rozhodnou pro natáčení venku, si ukážeme na podcastu Svatebky nebo na natáčení cesty Transsibiřskou magistrálou. YouTubera Kovyho vyzpovídá Lenka Kabrhelová z Vinohradské 12. Zpravodajský podcast bude vůbec poprvé vznikat mimo stěny profesionálního rozhlasového studia. Jak si tvůrci poradí s pořadem, jehož nedílnou součástí jsou archivní zvuky, zjistí návštěvníci Podcast Session od 17. hodiny odpolední. Akce je zdarma, kapacita prostor je ale omezená.

autoři: Lukáš Polák , nwe
Spustit audio

Související