Radiožurnál v novém. Nejposlouchanější rádio v Česku mění vizuální identitu

16. září 2022

Během léta se na vás vaši oblíbení reportéři a moderátoři dívali z plakátů, periodik nebo na internetu v novém kabátě. Grafici Českého rozhlasu vytvořili pro Radiožurnál zcela novou vizuální identitu, kterou stanice představila v rámci velké marketingové kampaně po celém Česku. S podzimem Radiožurnál představí ve druhé fázi kampaně další tváře, jejichž hlasy dobře znáte z vysílání.

Tvářemi první fáze kampaně byli kromě moderátorských stálic Radiožurnálu Lucie Výborné, Jana Pokorného a Petra Krále také naši investigativní reportéři nebo moderátor podcastu Vinohradská 12 Matěj Skalický. Od poloviny září se budete na internetu i v tištěné reklamě setkávat s našimi zprávaři, sportovními komentátory nebo vědeckými redaktory.

Zaostřeno na informace

Nový vizuální styl vznikl v Oddělení marketingu Českého rozhlasu. Autorem je František Novotný z Grafického studia Českého rozhlasu. Tváře Radiožurnálu pro kampaň nafotil Benedikt Renč.

Když sport, tak živě. Petr Kadeřábek a František Kuna, sportovní komentátoři

„Výrazným grafickým prvkem klíčového vizuálu je displej, ohnisko a fokus, které provázejí současnou dobu digitální společnosti. Metaforou tyto objekty zdůrazňují, že stanice veškeré informace přináší pod drobnohledem,“ vysvětluje Jiří Malina, ředitel Marketingu a digitálních služeb.

„Radiožurnál potřebuje univerzální a přímočarou architekturu značky. Nový vizuální styl evokuje optický zoom, dalekohled, periskop či mikroskop, který znázorňuje detailní zaměření stanice na informace,“ doplňuje grafik František Novotný hlavní myšlenku nové vizuální kampaně.

Věříme, že se vám nový vizuální styl Radiožurnálu bude líbit tak jako nám. Děkujeme, že nás posloucháte.

Spustit audio

Související