Souboj dramat, veřejná debata a dva koncerty. Prix Bohemia Radio vstupuje do druhé poloviny

21. březen 2018

Třetí festivalový den Prix Bohemia Radio v Olomouci bude patřit regionálním studiím. Představí některé své multimediální projekty. Do vědeckého centra Pevnost poznání se nastěhuje Radio Junior a při podvečerní veřejné debatě probere Český rozhlas Plus otázku, jestli je současné Rusko přítel, nebo spíše hrozba.

Od rána se ale bude soutěžit. Klání o nejlepší drama otevře minutová hra o báji, která souvisí s olomouckou Arionovou kašnou.

Do vědeckého centra Pevnost poznání zamíří dopoledne nejdřív předškoláci. Čeká je tam totiž Radio Junior a Ušoun Rušoun. Odpoledne pokračuje program pro odrostlejší děti Radio Crazy s Jirkou Kohoutem. „Můžete si vyzkoušet práci moderátora, natočit rozhlasovou hru a zjistit, co všechno se může v rádiu pokazit,“ vzkazuje dětem.

Ostrov Olomouc přibližuje historii města

Regionální stanice Sever představí tamní sudetské rozhledny a Český rozhlas Olomouc zase projekt Ostrov Olomouc. „Primárně je to webová stránka, kde postupně přibývají jednotlivé vrstvy historických etap. Ke každé té historické vrstvě doplňujeme zajímavosti, různé rozhovory, odkazy. Zároveň paralelně přibývá dramatizovaný seriál, který je také odvysílán na vlnách Českého rozhlasu v literárních pořadech, které máme pravidelně o sobotách a nedělích,“ vysvětluje ředitel olomouckého studia Josef Podstata.

Český rozhlas Plus ovládne Umělecké centrum od půl sedmé večer s veřejnou debatou Rusko: přítel, nebo hrozba?, kterou bude moderovat Michael Rozsypal. „Budu se snažit v rámci nového, interaktivního formátu debaty, který jsme vymysleli pro veřejné debaty Plusu, zapojit co nejvíce publikum nejenom formou dotazů, ale také formou hlasování. Hlasovat o jednotlivých tezích, o kterých budeme diskutovat v rámci půlhodinových bloků, mohou nejenom diváci v sále, přímo a místě, ale také na sociálních sítích,“ říká Rozsypal.

Odpočinek a zábavu si návštěvníci Prix Bohemia Radio užijí večer při koncertě Radia Wave v Jazz Tibet Clubu nebo ve studiu Českého rozhlasu Olomouc při společném vystoupení jazzového konstrabasisty Miroslava Vitouše a pianisty Emila Viklického.

autor: bam
Spustit audio