Stal se moderátorem hlavních zpráv televize Prima

11. září 2014

Major Roman Šebrle, který svého času ovládl atletický svět, v listopadu oslaví kulaté čtyřicátiny.

Začal s atletikou v roce 1995 v pražské Dukle, 8x získal zlatou medaili a jako první překonal v desetiboji bájnou hranici 9000 bodů. Po olympijských hrách v Londýně ukončil svoji aktivní sportovní kariéru.

Prozradí nám, že hodně vecí, které se říkají o jeho rodině nejsou vůbec pravda a proč při zmínce o jeho sportovních kořenech zaručeně vždy pobaví svého otce.

Posluchači zjistí jaké byly jeho začátky a kdy a jak se dostal vlastně k atletice. Kdy začal ten pravý trénink, který je velmi specifický a který ho posunul až na stupně vítězů? Víte při které disciplíně se Roman trápil nejvíc?

Určitě vás také bude zajímat proč stále dodržuje zdravý jídelníček a proč se vyhýbá alkoholu, ke kterému nemá kladný vztah.

Na závěr se ho zeptáme jaké to je stát na stupních vítezů, co při tom prožíval a co prožívá dnes při živém vysílání, ve své nové práci.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.