Začíná 36. ročník Prix Bohemia Radio. Přihlášky je možné zasílat do poloviny ledna 2020

25. říjen 2019

V pořadí 36. ročník festivalu mezinárodní rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio se otevírá pro přihlášky autorů původní rozhlasové a multimediální tvorby. Autoři mohou přihlašovat svá díla v kategoriích Drama, Dokument, v mezinárodní soutěžní sekci Reportáž a v oficiálním prvním ročníku kategorie Multimédia do poloviny ledna 2020.

Nadcházející 36. ročník Prix Bohemia Radio se uskuteční ve dnech od 30. března do 2. dubna 2020 v Olomouci. Tři dlouholeté soutěžní kategorie Dokument, Drama a Reportáž doplní oficiální první ročník sekce Multimédia. Tato kategorie bude zaměřená na multimediální a on-line projekty.

Autoři mohou do jednotlivých soutěžních sekcí přihlašovat svá díla prostřednictvím on-line formuláře na webu Prix Bohemia Radio, a to v období od 1. listopadu 2019 do 15. ledna 2020. Každá kategorie pak bude hodnocena vlastní odbornou porotou v mezinárodním složení.

Před samotnou hlavní soutěží provede porota předvýběr z přihlášených pořadů a doporučí díla do hlavní soutěže. Hodnocení děl v hlavní soutěži provádí porota tajným hlasováním po vyslechnutí soutěžních děl a zhlédnutí prezentací. V každé soutěžní kategorii budou uděleny čtyři hlavní ceny Prix Bohemia Radio.

Poslech dramat a následná diskuze

Blížící se 36. ročník Prix Bohemia Radio opět představí i nezávislou studentskou porotu, která rozhoduje o držiteli Cen studentů ze všech soutěžních děl a multimediálních projektů bez ohledu na předvýběr kolegů z odborné komise. Tváří festivalu a čestnou prezidentkou bude opět herečka Hana Maciuchová.

V rámci festivalu udělí generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral další dvě ceny. Tou první bude Cena Thálie za herecký výkon v rozhlasové hře, kterou uděluje Herecká asociace ve spolupráci s Českým rozhlasem, a dále Cenu Síně slávy rozhlasové legendě.

Více informací o 36. ročníku festivalu mezinárodní rozhlasové tvorby a doprovodném programu jsou k dispozici na webu Prix Bohemia Radio. Akreditace pro návštěvníky bude spuštěna ve druhé polovině ledna 2020.

autor: mav
Spustit audio