Zářijová výzva Do práce na kole! Zapojíte se do ní taky?

Pokud rádi sportujete a přijímáte výzvy, určitě by vám neměla uniknout zářijová čtrnáctidenní výzva Do práce na kole, která bude po celé České republice bude od 12. do 25. září.

A nevadí ani to, když do práce na kole nejezdíte. Kromě kola můžete využít třeba koloběžku, longboard nebo i chůzi a běh. Hlavní myšlenkou výzvy je omezit při cestě do práce ježdění autem.

Jestli jsou vaše cesty do práce delší, lze i kombinovat třeba chůzi s vlakem nebo autobusem, jde jen o to splnit minimální počet kilometrů, který je 1,5 kilometru na jednu cestu. Svoji cestu následně zaznamenáte do aplikace. Získaná data, která se anonymizují, odmaže se prvních a posledních 200 metrů, můžou přispět ke zlepšení infrastruktury pro kola nebo pěší ve vašem městě.

Výzva Do práce na kole probíhá nejenom v září, ale i v květnu. Květnová výzva je hlavní a trvá celý měsíc. Platí se větší registrační poplatek, v jehož ceně je designové tričko a v měsíčním cyklu se pořádá několik akcí, o které se stará lokální organizátor a můžete vyhrát i pěkné ceny.

Květnová výzva Do práce na kole je týmová, kdežto zářijová je o jednotlivcích. Navíc když se květnové výzvy zúčastníte jako firma, můžete získat titul Cyklozaměstnavatele České republiky nebo lokálního. Čtrnáctidenní zářijovou výzvu můžete brát jako přípravu na hlavní měsíční květnovou výzvu a zkusit si, co to vlastně výzva Do práce na kole je.

Pokud vás výzva Do práce na kole zaujala a chtěli byste se o ní dozvědět víc, poslechněte si krátkou reportáž, ve které zjistíte bližší informace. A pokud byste se chtěli rovnou do výzvy zaregistrovat, klikněte na www.dopracenakole.cz.

Spustit audio