Radiožurnál Sport se přiblížil k hranici 40 tisíc týdenních posluchačů

8. listopad 2023

Tematická stanice Radiožurnál Sport patří dlouhodobě k nejoblíbenějším, čistě digitálním okruhům Českého rozhlasu. V období za druhý a třetí kvartál letošního roku ji ladilo týdně 39 tisíc lidí. Ukázaly to dnes prezentované výsledky Radioprojektu, pravidelného měření popularity českých rozhlasových stanic.

Čtěte také

S výsledkem 39 tisíc posluchačů je v kategorii týdenních dat Radiožurnál Sport nejoblíbenější, čistě digitální stanicí v České republice, a to vedle Radia Wave, které se aktuálně dostalo na hodnotu 32 tisíc. Radiožurnál Sport je nejen jedinou celoplošnou digitální stanicí tohoto typu v éteru, ale vůbec jediným sportovním rádiem na našem trhu. Jeho formát je unikátní i co do srovnání s okolními zeměmi. V loňském roce bylo z existenčních důvodů vypnuto celoplošné sportovní rádio v Německu.

Český rozhlas je přirozeným lídrem na poli digitálního rádia. Jeho multiplex ČRo DAB+ v současné době pokrývá externím příjmem 96 procent populace. Žádná jiná síť v tuto chvíli nedosahuje tak robustního zásahu. To by se mělo změnit v následujících měsících až letech poté, kdy operátoři začnou budovat komerční sítě na základě přídělů z aukce vyhlášené Českým telekomunikačním úřadem. Veřejnoprávní rozhlas nabízí svůj multiplex ve dvou verzích – Čechy, kanál 12C a Morava/Slezsko, kanál 12D.

Týdenní poslechovost čistě digitálních stanic Českého rozhlasu

  • Radiožurnál Sport – 39 tisíc posluchačů
  • Radio Wave – 32 tisíc posluchačů
  • ČRo Jazz – 17 tisíc posluchačů
  • Rádio Junior – 17 tisíc posluchačů
  • Český rozhlas Pohoda – 17 tisíc posluchačů
  • D-dur – 10 tisíc posluchačů
autor: lukpo
Spustit audio

Související