Radiožurnál vyrostl rekordně v týdenních datech, nabral 100 tisíc nových posluchačů

8. srpen 2018

Rozhlasové publikum nabírá i stanice mluveného slova Český rozhlas Plus, týdně ji ladí necelých 140 tisíc lidí.

Rekordní nárůst poslechovosti v rámci týdenních dat zaznamenal v aktuálním Radioprojektu Český rozhlas Radiožurnál. V období za první a druhý kvartál letošního roku jeho vysílání preferoval 1,708 milionu posluchačů. Ve srovnání s předchozím obdobím je to nárůst o rovných 100 tisíc lidí. Radiožurnál rostl i v denních datech, kde jeho poslech deklarovalo 936 tisíc posluchačů.

V rámci denních dat si Radiožurnál polepšil o 28 tisíc posluchačů v porovnání s předchozím obdobím a upevnila si pozici rozhlasové dvojky na trhu po Rádiu Impuls. Radiožurnál je zároveň nejposlouchanější stanicí v Praze a také ve středních Čech. V týdenních datech dosahuje vlajkový okruh Českého rozhlasu ke 281 tisícům posluchačů, následují ho komerční stanice Evropa 2 a Rádio Impuls.

Úspěšně vyšla z aktuálního Radioprojektu také stanice Český rozhlas Plus. Denně dává přednost vysílání této stanice 85 tisíc posluchačů, což je o devět tisíc více než v předchozím období. Týdně si „Plusko“ naladí necelých 140 tisíc lidí, což je nárůst o osm tisíc posluchačů. Stanice Českého rozhlasu mají velký podíl vysokoškolského publika – 26 %. Posluchači ladí rádio nejčastěji mimo domov, v zaměstnání.

autor: lukpo
Spustit audio

Související