Říkali, že jsem blázen, že se u nás nedá udělat cyklistický etapový závod, usmívá se promotér Jaroslav Vašíček

Kdysi vrátil značce Závod míru lesk, doslova z ničeho dostal Czech Cycling Tour na mapu prestižních světových závodů. Teď by k nám promotér cyklistických závodů Jaroslav Vašíček rád dostal WorldTour.

Jaroslava Vašíčka okouzlila cyklistika už na základní škole. „Viděl jsem plakát, který zval na závody, tak jsem tam jel, skončil druhý a už jsem se kola nepustil,“ směje se dnes.

K pořádání závodů se dostal díky mistrovství republiky horských kol v Olomouci. „Jednotlivce jsme tehdy pustili přes ZOO, a přestože to někomu nevonělo, dodnes se na to vzpomíná,“ říká Vašíček.

Podařilo se mu spojit Závod míru se sérií Nations Cup závodníků do 23 let, díky čemuž jsme mohli v Jeseníkách vidět závodit dnes absolutní světovou špičku včetně vítěze Tour de France Tadeje Pogačara.

V polovině května se 25 národních týmů do 23 let poprvé představí také na Hané v rámci Orlen Nations Grand Prix 2024. „Cíl první etapy bude na Bouzově a bude to velké,“ těší se Vašíček.

Kompletní rozhovor si poslechněte ve výše přiloženém audiu.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio