Šarmantní osobností roku je zpěvačka Lucie Bílá

2. listopad 2023

Vítězkou 27. ročníku ankety Českého rozhlasu Šarmantní osobnost roku se stala Lucie Bílá.

 Zpěvačka dnes na galavečeru v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové převzala z rukou generálního ředitele Českého rozhlasu Reného Zavorala hlavní cenu Zlaté slunce, jejíž autorkou je akademická sochařka Dagmar Štěpánková Černá. Zároveň obdržela od posluchačů Českého rozhlasu v internetovém hlasování i Cenu internetu. Mimořádnou cenu Šarmu v letošním roce získal potomek šlechtického rodu František Kinský.

Na galavečeru v Kongresovém centru Aldis, který se nesl ve znamení oslav 100. výročí od zahájení pravidelného rozhlasového vysílání, vystoupily i šarmantní osobnosti z minulých let houslista Pavel Šporcl, kardiochirurg Jan Pirk a herec Jan Přeučil. Ke skvělé atmosféře večera přispěli i další hosté, umělecký fotograf Jadran Šetlík, herečka a zpěvačka Bára Kodetová nebo další nominované osobnosti za rok 2022 farář Zbigniew Czendlik a televizní moderátor Daniel Stach.

Dvouhodinový zábavný program již tradičně moderovali Lada Klokočníková a Mirek Vaňura a ani letos nechyběl Rozhlasový Big Band Gustava Broma s dirigentem Vlado Valovičem, který tentokrát doprovodil zpěvačku Andreu Zimányiovou a zpěváka Martina Chodúra.

Přímý přenos odvysílaly stanice ČRo Dvojka, ČRo Hradec Králové, ČRo Pardubice a ČRo Liberec. Sledovat ho mohli také diváci na YouTube kanále Českého rozhlasu, kde je možné zhlédnout záznam galavečera.

Smyslem ankety Šarmantní osobnost roku, která vznikla v královéhradeckém rozhlase v roce 1996, je hledat a oceňovat charismatické osobnosti. Vítězi předchozích ročníků se na základě hlasování posluchačů stali například Marek Eben, Zdeněk Svěrák, Květa Fialová, Radovan Lukavský, Marie Rottrová, Jiřina Jirásková, Karel Gott, Hana Maciuchová, Viktor Preiss a minulý rok neurochirurg Vladimír Beneš.

Spustit audio