Dnes soutěží II. kategorie - Regionální téma

24. září 2010

Do užšího výběru postoupilo 5 pořadů z 20 přihlášených. I druhý den festivalu pokračuje veřejným poslechem v kině na Zámku v Poděbradech.

Příběh jednoho kostela - Martin Knitl

Před dvěma lety shořel v Ostravě dřevěný kostelík sv. Kateřiny. Dnes se dokončuje stavba repliky na původním místě. Reportáž sleduje atmosféru a vývoj události po celou tuto dobu a je svědkem společné vůle a snahy úřadů, obyčejných lidí a firem zachránit jeden z nejcennějších historických pokladů.

Hlavně hodně zdraví - Zdeňka Kabourková

Pořad z výjezdu sestry z Pracoviště ošetřovatelské péče v Hradci Králové za pacienty upozorňuje na existenci takovýchto zařízení v naší republice a zároveň přibližuje nelehkou práci zdravotních sester.

10 let Arpidy - Hana Krejčová

Příspěvek denní žurnalistiky, který představuje centrum pro postižené děti v Českých Budějovicích při příležitosti deseti let jeho trvání.

Zaměstnávání mentálně postižených - Radka Kvasničková

Reportáž o tom, jak se dvěma mentálně handicapovaným lidem podařilo najít zaměstnání, jak je práce těší a jak jsou s nimi spokojeni jejich zaměstnavatelé.

Asistovaná reprodukce - Martina Toušková

Centra asistované reprodukce pomáhají tomu, aby mnohé páry považované za neplodné přivedly na svět zdravé dítě. Takovým místem je i českobudějovické Sanatorium ART, kde hledala pomoc paní Jana Nováková.

Spustit audio

Naši partneři