FOTOREPORTÁŽ: Pevnost poznání ožila s Rádiem Junior

23. březen 2017

Dopoledne s Rádiem Junior, přesně tak se jmenovala akce, která se uskutečnila ve středu a ve čtvrtek v Laudonově sále v Pevnosti poznání v rámci festivalu Prix Bohemia Radio, který v těchto dnech probíhá v Olomouci. Dopolednem děti provázela Šárka Fenyková s Janou Rychterovou.

Jana Rychterová, moderátorka ranního a odpoledního vysílání Rádia Junior a také zpěvačka, se nejdříve s dětmi rozehřála rozcvičkou a několika pohybovými písničkami.

Dopoledne s Rádiem Junior

Děti byly nadšené, a když přišla na řadu Šárka Fenyková, která vyprávěla o tom, jak vzniká rozhlasová pohádka, tak pozorně poslouchaly. Díky tomu se dozvěděly mnoho nových věcí, jako například kdo je a co dělá dramaturg, že hotový scénář pohádky putuje k režisérovi, nebo že podoba všech postav rozhlasové pohádky záleží jen na jejich fantazii.

Dopoledne s Rádiem Junior

Tu si děti procvičily v rámci poznávání zvuků a ruchů a čtyři šťastlivci si také zkusili pomocí mlýnku na kávu, řetězu, kokosových skořápek a práskačky vytvořit zvuk jedoucího koňského povozu.

Dopoledne s Rádiem Junior

Celé dopoledne si především děti, ale také paní učitelky a moderátorky velmi užily. Děti měly v závěru akce možnost získat fotku s podpisem moderátorek a klíčenku s Ušounem Rušounem. Všechny děti tak odcházely nadšené.

Dopoledne s Rádiem Junior

Některé z nich dokonce získaly uši Ušouna Rušouna, když v průběhu Dopoledne správně odpověděly na otázku jedné z moderátorek.

Dopoledne s Rádiem Junior
autor: and
Spustit audio

Naši partneři