Gaudeamus v Divadle U hasičů

12. listopad 2010

Zveme Vás na večer se souborem Gaudeamus VŠE a jeho hosty. Koná se 11. prosince od 18.00 hodin v Divadle U hasičů v režii J. Šiktancové.

Gaudeamus a jeho hosté, soubor Kytice a Lidová muzika z Chrástu se dobře znají. Jejich náhled na zpracování lidového umění je obdobný. Snaží se objevovat nové možnosti práce s lidovou kulturou, ale i uchovávat stopy zanechané našimi předchůdci.

V rámci večera uvede Gaudeamus mimo jiné novou choreografii Jiřího Pittera Má panenko rozmilá, která je inspirována jihočeskými koly a vzpomínkou na tvorbu Aleny Skálové, nově nastudované písně s úpravami nejen od muzikantů, ale i zpěvaček, i obnovenou Čertovskou suitu v téměř novém tanečním obsazení. Přitom několik „nových“ získalo své základy právě v Kytici.

Ta se představí působivými drobnými „bonbonky“ ze svého repertoáru, jako je Čertovská polka či pořad Zahrajem si na vojáky, vše v choreografii vedoucí souboru Mileny Pitterové.

Lidová muzika z Chrástu (Chrlis) zaujme svým elánem a hravostí. Diváka jistě potěší písničky z nově vydaného CD. Vedoucí Chrlisu Vojta Kouba, též člen souboru Gaudeamus, je autorem řady hudebních úprav v obou muzikách.

Další informace najdete na stránkách souborů:
Soubor Gaudeamus VŠE Praha www.gaudeamus-folklor.cz
Dětský folklorní soubor Kytice www.kytice-praha.cz
Lidová muzika z Chrástu chrlis.wz.cz

autor: zuf
Spustit audio

Naši partneři