Hra Zahrada sklidila obdiv a velký potlesk

15. červen 2011

Poděbradské Divadlo Na Kovárně hostilo ve středu dopoledne pražský Dismanův rozhlasový dětský soubor. Ten na scénu přivezl hru Zahrada. Představení bylo určeno dětem, a tak se do města sjeli malí diváci ze širokého okolí. A hra se jim líbila!

„Bylo to vtipné,“ uvedl devítiletý Petr Švec z poděbradské základní školy. „Nejzajímavější byl ale začátek a konec. Na úvod nám na několik sekund úplně zhasli a trochu jsme se všichni báli,“ dodal Švec.

Děti z Dismanova souboru předvedly, soudě podle ohlasů diváků, vynikající vystoupení. „Kdybychom známkovali jako ve škole, dostaly by děti jedničku s hvězdičkou,“ ohodnotila Karolínka Čábelková z Nymburka. „Obecně se mi líbí všechna možná divadla. Dětské divadlo je ale veselejší,“ doplnila. Jako zajímavý prvek se malé divačce jevila i stínohra.

Představením ale dopoledne pro děti nekončilo. Český rozhlas s nimi natočil i pořad Domino, který je určen právě dětským posluchačům a je vysílán na vlnách ČRo 2 - Praha. Poděbradští žáci se tak uslyší v rádiu. „Když si na to vzpomenu, tak si Domino pustím,“ řekl nám s úsměvem Jakub Trnečka. „Rozhodně to ale bylo zajímavé, být při tom. Nevím ale, jestli by mě bavilo dělat pro rozhlas,“ míní Jakub. Obecně ale pořad Domino mezi mladými známý není. „Já ho třeba nikdy neslyšela a ani nevím, že existuje. Natáčení ale bylo zábavné,“ uzavřela vyhýbavě Pavlínka Brynychová.

autor: Josef Holek
Spustit audio

Naši partneři