The Industry. Interaktivní dokument odhaluje, jak drogová ekonomika proniká do všech úrovní společnosti

21. březen 2019

Nizozemsko je v Evropě drogová země číslo 1. Zprávy o zadržených barelech kokainu, demontovaných laboratořích na výrobu extáze v příměstských oblastech nebo marihuanových farmách v podkroví jsou vydávány denně. Tento obchod není regulovaný, natož pak zákonný. Jak je ale možné, že mohou být drogy vyráběny a prodávány v tak velkém měřítku v tak spořádané zemi jako je Nizozemsko? Jak může mít tento malý národ tak rozvinutý černý trh?

Interaktivní dokument The Industry (Průmysl) odhaluje, jak drogová ekonomika proniká do všech úrovní společnosti Nizozemska. Seznamte se s hospodyněmi, studenty, pracovníky v přístavech, obchodníky s koksem na plný úvazek a dalšími lidmi, kteří udržují tento multimilionový průmysl v chodu. V 17 příbězích se seznámíte s lokalitami souvisejícími s distribučními cestami konopí, kokainu a extáze; od farem, předměstských oblastí využívajících se pro obchod až po přístavy, kde jsou zadržovány sudy s drogami.

Jedinečný styl, který kombinuje barevné, minimalistické animace a interaktivní 3D. To vše je v The Industry spojeno s osobními příběhy a rozsáhlým výzkumem. Bylo využito 3D kamery ZED, která skenuje prostor a objekty, přidává hloubkové snímání a sledování polohy, což se v interaktivním dokumentu stalo vůbec poprvé.

The Industry zahrnuje rozhlasové vysílání a sérii podcastů. Jednotlivé příběhy z The Industry, které odhalují sítě drogového průmyslu, jsou vysílány na NPO Radio 1. Dokument je možné poslouchat také jako podcast.

Projekt představíme na Prix Bohemia Radio!

Kdy: čtvrtek 4. dubna 2019 | 9:40 – 10:00 | prezentace + diskuze
Kde: Filmový sál Uměleckého centra UP
Vstupné: zdarma na základě akreditace

Podívejte se na podrobný program poslechového dne.

ZÁKLADNÍ INFORMACE

Soutěžní kategorie: Multimédia
Název: The Industry
Autor: Mirka Duijn
Koprodukce: VPRO
Produkce: Submarine Channel
Jazyk prezentace: angličtina
Webové stránky: theindustryinteractive.com

Spustit audio