Malé velké divadlo nejen pro děti

21. květen 2015

Malé divadélko Praha představilo během dnešního dopoledne poděbradským dětem příběh O Palečkovi. A setkalo se u dětského obecenstva s velkým úspěchem.

Zahrát dobré divadlo, k tomu nepotřebujete složité kulisy, kostýmy a jevištní výpravu, stačí zástěra, klobouk, košík... a hodně fantazie, radosti a lásky k povolání. Anna a Rostislav Novákovi, pokračovatelé dynastie Matěje Kopeckého, umějí hrát prostě a přitom poutavě a přesvědčivě, dětské publikum strhli k nadšené spolupráci.

Zcela minimalistickými prostředky tak ožil v Malém sále Kolonády příběh o statečném mužíčkovi, který neváhal pomoci rodičům v nouzi, dokázal zahnat loupežníky a dal přednost domovu před životem na zámku. Dětem se líbila loutka rezavého kloučka i nadšení herci, ať už v roli milujících rodičů, krále s princeznou či loupežnické dvojky. Školáčci z poděbradských mateřských školek zpívali spolu s nimi, prožívali děj, radili v nouzi.

Děti tedy měly nemalou zásluhu na tom, že pohádka dospěla ke šťastnému konci. A mimochodem poznaly, jak pevné umí být pouto mezi rodiči a dítětem.

autor: Zuzana Šmejkalová
Spustit audio

Naši partneři