O ceny Prix Bohemia Radio bude bojovat přes sto dokumentů, dramat a reportáží

29. leden 2019

Na mezinárodním festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio 2019, jehož 35. ročník se uskuteční v dubnu v Olomouci, se utká přes sto děl. Celkově bylo přihlášeno 105 soutěžních příspěvků, které se utkají o tři hlavní ceny v kategorii Drama, Dokument a Reportáž.

Devatenáct děl v kategorii Drama, čtyřicet devět v kategorii Dokument, dvacet šest českých a jedenáct zahraničních děl v mezinárodní sekci Reportáž bylo přihlášeno do dalšího ročníku festivalu Prix Bohemia Radio, který se uskuteční ve dnech od 1. do 4. dubna v Olomouci.

Ze všech přihlášených pořadů provede odborná porota v každé kategorii předvýběr děl, které doporučí do hlavní soutěže. V mezinárodní sekci Reportáž postoupí do hlavní soutěže čtyři česká díla, přizvané zahraniční rozhlasy posílají do hlavní soutěže po dvou dílech.

Porota bude rozšířena o nezávislou studentskou porotu. Tato porota rozhoduje o držiteli Cen studentů ze všech soutěžních pořadů nebo reportáží bez ohledu na předvýběr odborné poroty.

I letos čekají na návštěvníky festivalu čtyři dny nabité poslechem rozhlasové tvorby, debatami, koncerty a divadelním představením. Na festivalu se také představí stanice Českého rozhlasu.

autor: nwe
Spustit audio