Od silent disca po hospodský kvíz. Přinášíme ochutnávku z doprovodného programu festivalu

29. leden 2019

Festival Prix Bohemia Radio opět přiveze kromě přehlídky toho nejlepšího, co vzniklo na poli rozhlasové tvorby, i doprovodný kulturní program pro děti, náročné divadelní diváky i hudební fajnšmekry.

Jednotlivé festivalové dny budou věnovány soutěžním kategoriím. Postupně se tak představí dokument, drama, reportáž a multimediální projekty. Mimo to se mohou návštěvníci těšit na doprovodný program, který doplní poslech rozhlasové tvorby o divadlo, koncerty, debaty, workshopy i program pro děti hned na několika místech Olomouce.

Hned první den doplní festivalový poslech dokumentů program připravovaný studenty Univerzity Palackého v Olomouci. Ti si pro návštěvníky festivalu připravili jako odreagování Kick off party, která se ponese v duchu silent disco. Příchozí se tak nemusí obávat hlasité diskotékové hudby, ba naopak. Připravená sluchátka zprostředkují každému výjimečný a především individuální hudební zážitek. Pro ty, co naopak upřednostňují zábavu, při které se živě debatuje, je připraven Konvikt kvíz.

V úterý se dostává na řadu kategorie Reportáž a také první z workshopů a debat. Comebacku se tak například dočká workshop PRESSpektivy, který loni vedla americká dokumentaristka Karen Werner. Vrcholem večera bude představení Dabing Street, se kterým do Olomouce vyrazilo Dejvické divadlo.

Ve středu si na své přijdou fanoušci rozhlasových dramat i děti. Pro ty je přichystaná zábavná show Rádia Junior, v Divadle na Cucky pak se svým divadelním představením vystoupí Dismanův rozhlasový dětský soubor. Dospělí mohou vyrazit na rychlé rande nejenom s rozhlasovými tvůrci, na Radio Speed Dating budou vyhrazeny celé dvě hodiny.

Kompletní program festivalu Prix Bohemia Radio 2019 naleznete na webových stránkách a v aplikaci.

autor: nwe
Spustit audio