Porota 4. soutěžní kategorie

11. říjen 2013

Autoanonce – Selfpromotion (národní kategorie)

Ivan Kadeřávek
Od roku 1988 pracoval v Československém rozhlase jako zvukový technik. O čtyři roky později se stal technickým ředitelem a zvukovým producentem Rádia Alfa. Mezi lety 1998 a 2000 se na volné noze zabýval zvukovou produkcí. V současné době je ředitelem a zvukovým producentem společnosti AudioTech, s.r.o.

Jiří Mikeš
Textař, publicista, lektor komerčních komunikací na Fakultě mezinárodních vztahů VŠE.
V minulosti byl prezidentem Rady pro reklamu ČR, je ředitelem Asociace komunikačních agentur a členem řídícího výboru Evropské asociace komunikačních agentur. Založil českou pobočku nadnárodní agentury McCann-Erickson. Je spoluautorem knih Reklama a Image. Byl vyhlášen prvním admanem Česka.

Jiří Mikeš

Karel Zajíc
Vedoucí programu Český rozhlas Regina. Vystudoval hudebně-dramatický obor Konzervatoře v Praze (absolvent roku 1988). Již při studiích hrál v Národním divadle a v Městském divadle Kolín. V letech 1988–1994 hrál ve Středočeském divadle J. Průchy (později Středočeské divadlo Kladno a Mladá Boleslav). Od roku 1989 také hlasatel a později i režisér Československé (České) televize. V roce 1991 začal souběžně pracovat jako redaktor a později šéfredaktor Rádia VOX, od roku 1997 šéfredaktor Rádia Alfa. V letech 1998 a 1999 připravoval program Rádia Blaník. Od listopadu 1999 je zaměstnancem Českého rozhlasu, nejprve jako šéfredaktor stanice Regina. Od roku 2001 do konce roku 2012 byl supervizorem zvukového designu a reklamy Českého rozhlasu. Šéfredaktorem Reginy je znovu od března 2009.

Karel Zajíc

Ľubomír Zeman
Novinář, textař, scénárista. Absolvent FFUK, obor žurnalistika. Akademický titul získal za práci o hudební publicistice v rozhlase. Mnoho let pracoval na významných pozicích ve Slovenském rozhlase, byl zakladatelem a prvním ředitelem RÁDIA ROCK FM a ředitelem marketingu Slovenského rozhlasu. Je známý i jako textař populární hudby, napsal téměř pět set písňových textů, z nichž se mnohé staly hity (Ulica, Tuláci v podchodoch, Kaskadér, Voňavky dievčat). Jako novinář a hudebník procestoval mnoho zemí světa, fotografoval a psal reportáže pro renomované noviny a časopisy. Připravoval také rozhlasová pásma a televizní scénáře.

Ľubomír Zeman

Zdeněk Nedvěd. Založil hudební skupinu Atlantic a známější Roosters, kde byl hráčem na basovou kytaru. Poté vystupoval se zahraniční skupinou Pra-Be a pracoval také krátce v České televizi – výpravné složky. Ve 23 letech se vydal na profesionální dráhu jako manažer skupiny Rangers/Plavci, dále pak skupin Beatings, Jazz Q Martina Kratochvíla a od roku 1972 vedl skupinu George and Beathovens s Petrem Novákem. Od roku 1978 se věnuje skladbě, zúčastnil se se svými skladbami dvakrát finále Bratislavské Lýry a jednou Děčínské kotvy, napsal mnoho písní pro Pavla Rotta, Petra Nováka, Věru Wajsarovou, skupiny Beatings, Aréna, Rotor. Po roce 1982 se věnoval převážně filmové hudbě a práci pro reklamní agenturu Merkur a Artcentrum. Po roce 1989 vybudoval nahrávací studio a založil nakladatelství a vydavatelství Studio Fontana. V roce 1992 založil a vydával první východoevropskou hudební knihovnu Fontana Music Library, která je v současné době exportována do více jak třiceti zemí celého světa. Nyní se věnuje autorsky převážně postprodukční hudbě a hudební grafice pro rozhlasové a televizní stanice.

Zdeněk Nedvěd
autor: Centrum uměleckých těles, soutěží a přehlídek
Spustit audio