Porota II. soutěžní kategorie

7. březen 2012

Královská disciplína

Jan Vedral - předseda
Dramatik, dramaturg, vysokoškolský pedagog
Vystudoval DAMU, kde je nyní profesorem dramaturgie. Je předsedou oborové rady doktorského studiu na FDU AU v Banské Bystrici. Působil jako dramaturg v řadě divadel, v letech 1990-1994 byl ředitelem MDP, od 80. let soustavně spolupracuje s tehdy Československým, nyní Českým rozhlasem. Vedle rozsáhlé autorské tvorby pro divadlo - po roce 2000 např. Obrazy z Francouzské revoluce (s H. Burešovou a Š. Otčenáškem, Divadlo v Dlouhé), Kašpar Hauser, dítě Evropy (Jihočeské divadlo České Budějovice, Staří režiséři (Národní divadlo Praha) – je plodným rozhlasovým autorem a dramatizátorem, ČRo naposledy uvedl jeho původní sedmidílný „rozhlasový román“ Xaver, v němž se zabývá svým generálním tématem – vztahem umělce a totalitní moci. Publikuje také rozhlasové a teatrologické studie, v posledních letech se věnuje problematice dramaturgie tzv. postdramatického divadla.


Milena Steinmasslová

Herečka a lektorka herectví a rétoriky

Za svůj profesní život prošla mnoha pražskými scénami jako členka souboru i jako host. Členka souboru byla v Divadle Na Zábradlí, Divadle Pod Palmovkou, v Rokoku. Poslední roky jsou její „domovská prkna“ v Divadle v Celené, kde je součástí Divadelního spolku Kašpar. Natočila řadu televizních a filmových rolí (např. Víkend bez rodičů, Poslední vlak, V erbu lvice, O Radkovi a Mileně, Ranč u Zelené sedmy, Rodinná pouta). Pracuje v rozhlase i v dabingu. Slovo je její láska i koníček.

Milena Steinmasslová

Ľubica Olšovská
Zvukový mistr
Je absolventkou Slovenské technické univerzity, Fakulty elektrotechniky a informatiky. Od roku 1989 pracuje ve Slovenském rozhlase jako odborný mistr zvuku. Její pozoruhodné schopnosti v oblasti zvukového zpracování se projevily v následujících rozhlasových hrách: 1993 – Jizva, Spolek kloboukových dam; 1995 – Rodinná fotografie, Vrána Florenťanka; 1997 – Klíče, Pštrosí vlak; 1999 – Deník něžné, Ema a Emil.

Ľubica Olšovská

Jakub Kamberský
Publicista
Absolvoval gymnázium pro ZPM (zrakově postiženou mládež) a Katedru teorie kultury na FF UK v Praze. Rozhlas a mluvené slovo vůbec ho provází od raného dětství. Je jedním ze zakládajících členů internetového diskusního fóra Panáček v říši mluveného slova, kde je znám pod přezdívkou beatman. Toto fórum v něm probudilo profesionální či profesní zájem o rozhlas.

Jakub Kamberský

Thomas Zielinski
Divadelní režisér
Po vystudování DAMU, obor divadelní režie, pracoval jako asistent režie v Kammerspiele v Mnichově, v letech 2004-2006 byl uměleckým šéfem divadla Rokoko v Praze, od roku 2006 vyučuje na AMU v Ludwigsburgu v Německu. Pracuje v Německu i v České republice.

Thomas Zielinski

a

Blanka Tůnová - tajemnice poroty

Spustit audio

Naši partneři