Poroty již pilně pracují

24. září 2010

Soutěžní snímky hodnotí oddělené, nezávislé odborné poroty v jednotlivých kategoriích. Jejich práce začíná už v létě. Tajemnice předají nahrávky snímků včetně dokumentace porotcům k individuálnímu poslechu. Během měsíce září se v Praze poroty sejdou poprvé. Na tomto jednání provedou předvýběr pořadů, které budou zařazeny do vlastní soutěže.

Při hodnocení poroty přihlíží k umělecké a profesní náročnosti děl a jejich provedení, k využití specifických rozhlasových výrazových prostředků při vyjadřování jejich obsahu, k novosti pohledu na zobrazovanou skutečnost a ke stupni dosažené syntézy v práci všech tvůrců, zúčastněných na výsledném tvaru díla.

Logo

V Poděbradech zasedají poroty jednotlivých kategorií dle programu festivalu.

Rozhodnutí porot bude vyhlášeno, včetně předání cen a zvláštních uznání, v rámci slavnostního závěrečného večera festivalu dne 7. 10. 2004.

V I. kategorii - mezinárodní bude udělena Mezinárodní cena PBR 2004, Národní cena PBR 2004 a zvláštní uznání mezinárodní a národní.

Ve II. a III. kategorii - regionální/lokální téma a pořad uměleckého slova budou uděleny ceny PBR 2004 a zvláštní uznání.

autor: btu
Spustit audio

Naši partneři