Prix Bohemia Radio v plném proudu

6. říjen 2010

První den Mezinárodního festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio 2010 vyvrcholil slavnostním zahajovacím večerem v Divadle Na Kovárně s titulem „Zvuk dává prostor fantazii“. Programem provedl hosty Pavel Kudrna, režii měl Petr Mančal.

Ve středu 6. října dopoledne zasedala porota IV. kategorie – Reportáž. Vybírali ze třiceti dvou přihlášených pořadů. Předsedou poroty byl Václav Moravec.

I ve středu dostaly prostor doprovodné programy, které byly tentokrát věnovány dětem. Celodenní program byl rozdělen do tří bloků – první z nich nesl titul Dospělí dětem a jednalo se o představení Malého divadélka Praha pro děti z poděbradských mateřských škol. Ve druhém bloku – Děti dětem vystoupil Dismanův rozhlasový dětský soubor, který letos slaví 75. výročí založení. Pod názvem posledního bloku – Děti dospělým, se skrýval koncert laureátů Mezinárodní rozhlasové soutěže mladých hudebníků Concertino Praga.

Večer se budou návštěvníci Poděbrad moci zúčastnit hned dvou různých představení. Od 19.00 hodin je v Divadle Na Kovárně přichystána hra Divadla Bez zábradlí „2x Woody Allen“, od 23.00 hodin pak na Kolonádě vystoupí členové mezinárodní poroty Radioartu ve zvukové performanci, která bude pomocí satelitního přenosu distribuována do sítě EBU Ars Acustica v rámci Sezóny Euroradia.

Festival Prix Bohemia Radio 2010 skončí slavnostním závěrečným večerem ve čtvrtek 7. října. Tento večer, na kterém budou vyhlášeny výsledky, bude možno sledovat v přímém přenosu na rozhlas.cz/prixbohemia od 19.30 hodin.

autor: zuf
Spustit audio

Naši partneři