Seminář Václava Moravce se setkal se setkal s velkým ohlasem

23. září 2010

V zaplněné multimediální místnosti v prostorách poděbradského zámku proběhl během úterního dopoledne seminář s názvem "Rozhlas veřejné služby v 21. století". Během asi tříhodinového bloku vystoupili Václav Moravec, Martin Řezníček a Petra Keprtová.

Kvůli zpoždění autobusu s návštěvníky semináře z Prahy začal seminář asi o půl hodiny později. Po úvodním slovu Jana Halase následovala přednáška Václava Moravce. Ten se asi v hodinovém projevu věnoval například vlivu technologií na obsah a formu mediálních sdělení, transformací mediálních institucí nebo globalizací komunikace. V závěru zmínil důležitost úlohy veřejnoprávních médií a nové možnosti, které se (nejen) jim otevírají v souvislosti se zavedením digitálního vysílání.

Po přestávce spojené s občerstvením v přilehlé místnosti se slova ujal Martin Řezníček, dlouholetý spolupracovník BBC. Krátce shrnul historii BBC a na příkladu této stanice doložil přínos zavádění digitálního vysílání veřejnoprávních medií. Podle Řezníčka je digitalizace efektivním způsobem jak přitáhnout k poslechu širší posluchačskou základnu. Další příspěvek patřil Petře Keprtové z obchodního a marketingového oddělení rádia Impuls, která seznámila přítomné s metodou měření poslechovosti radiových stanic v ČR a uvedla několik metod užívaných ve Velké Británii.

Posledním bodem semináře byla diskuse přednášejících s návštěvníky. Po ní se zúčastnění v příjemně slunečném poledni přemístili na oběd na Kolonádu.

autor: Marie Štíchová
Spustit audio

Naši partneři