Slavnostní zahájení festivalu

13. říjen 2010

Úterní večer se v Poděbradech nesl ve znamení slavnostního zahájení mezinárodního festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio 2010. V divadle Na Kovárně panoval od rána čilý ruch, který vyvrcholil večerním programem nazvaným Zvuk dává prostor fantazii…

Festival byl oficiálně zahájen přestřižením červené pásky, čehož se ochotně ujali prozatímní generální ředitel ČRo Peter Duhan a starosta Poděbrad Jozef Ďurčanský. Pak už následoval pestrý program plný překvapení a zábavy. Moderátor Pavel Kudrna postupně seznamoval hosty s náplní festivalu a v příjemně svižném tempu propojoval jednotlivé prvky programu do harmonického celku. Zvláštním hostem byl fyziolog prof. František Vyskočil, který neotřelým způsobem vysvětlil divákům, kde „vzniká lidská fantazie“.

Dále byli na pódium pozváni Jiří Vejvoda za kategorii „Rozhlasový dokument“, Miroslav Vaňura za kategorii „Zpravodajská reportáž“, Přemysl Rut za kategorii „Rozhlasová hra“ a Michal Rataj za kategorii „Radioart“. Představování jednotlivých soutěžních kategorií bylo proloženo půvabným hudebním doprovodem, o nějž se postarala slovenská šansoniérka Szidi Tobias se svou kapelou. Originální pojetí scény spolu se světelnými a kouřovými efekty pomohly dotvořit magickou atmosféru celého večera.

autor: Kateřina Sieglová
Spustit audio

Naši partneři