Soutěžní kategorie a termín konání ročníku 2004

25. září 2010

Ředitel Úseku programu Českého rozhlasu vyhlásil termín a soutěžní kategorie mezinárodního rozhlasového festivalu PRIX BOHEMIA RADIO 2004.

V souladu se Statutem rozhlasového festivalu PRIX BOHEMIA RADIO vyhlásil v pondělí 1. března 2004 ředitel Úseku programu Českého rozhlasu PhDr. Josef Havel soutěžní kategorie pro XIV. ročník festivalu PRIX BOHEMIA RADIO 2004. Zároveň byl stanoven i termín konání PBR. Letošní ročník mezinárodní přehlídky původní rozhlasové tvorby se uskuteční jako každoročně v Poděbradech v termínu od 5. do 7. října 2004.

Soutěžní kategorie:

I. kategorie mezinárodní MULTIKULTURNÍ POŘAD /odvysílaný v termínu od 31. 5. 2003 do 31. 5. 2004/

Multikulturně zaměřené pořady bez omezení žánru (limit stopáže do 20 minut, scénář v českém nebo anglickém překladu), které odrážejí otázky sžívání kultury menšinového etnika s dominantní kulturou. Jde o menšiny s dávnou i novodobou historií soužití, přičemž je těžištěm pořadu úhel pohledu představitelů minorit na sebe samé, svoji kulturu, postavení uvnitř dominantní většiny i na populaci většinovou. Udělena bude Mezinárodní cena Prix Bohemia Radio 2004, Národní cena Prix Bohemia Radio 2004 a zvláštní uznání mezinárodní a národní.

II. kategorie REGIONÁLNÍ/LOKÁLNÍ TÉMA /pořad odvysílaný v termínu od 31. 5. 2003 do 31. 5. 2004/

Rozhlasové zpracování regionálního nebo lokálního tématu bez omezení žánru v maximální stopáži 10 minut (nebo série navazujících příspěvků, např. denní rubrika, o souhrnné délce do 15 minut), které má co říci i posluchačům z jiných regionů. Významový "přesah" může téma získat např. tím, že se zabývá problémem typickým pro více regionů, ale také žurnalistickou inspirativností anebo posluchačskou atraktivitou. Udělena bude Cena Prix Bohemia Radio 2004 a Zvláštní uznání.

III. kategorie - POŘAD UMĚLECKÉHO SLOVA /odvysílaný v termínu do 31. 5. 2000 do 31. 5. 2004/

Literární pásmo, koláž, literárně-hudební kompozice, pořad poezie, rozhlasový esej, rozhlasový fejeton atd. do 60 minut. Udělena bude Cena Prix Bohemia Radio 2004 a Zvláštní uznání.

Uzávěrka soutěže je 31. května 2004, materiály odevzdat do kanceláře ředitele Úseku programu.

Do soutěže bude přijat pořad s řádně vyplněnou přihláškou s křestním listem pořadů a scénářem (není-li úplný, pak alespoň bodový scénář nebo synopse živě připravovaného pořadu, besedy apod.). Pořad bude nahrán na mgf. kazetě a kazetě DAT nebo CD či MD.

Žánrové vymezení kategorie a přihláška do ní se řídí povahou a výrazovými prostředky pořadu bez ohledu na redakci a pracoviště, kde pořad vznikal.

autor: Josef Havel
Spustit audio

Naši partneři