Účastníky chceme pobavit a seznámit s rozhlasovými tvůrci, říká Zuzana Řezníčková z Univerzity Palackého

29. leden 2019

Zuzana Řezníčková, odborná asistentka z olomoucké Katedry divadelních a filmových studií v oboru rozhlasová studia, a zároveň její absolventka, jež svou disertační práci zasvětila výzkumu českých rozhlasových detektivek. V roce 2014 spoluzakládala studentské rádio UP AIR, které funguje dodnes. V rámci festivalu zastává funkci koordinátorky části doprovodného programu, do jehož scénáře vás necháme nahlédnout.

Jaká je tvoje úloha při organizaci festivalu, jaké věci máš konkrétně na starosti?

Koordinuji část doprovodného programu festivalu, který vzniká v režii studentů Katedry divadelních a filmových studií na Univerzitě Palackého. Společně jsme věnovali zimní semestr vymýšlením a přípravě podvečerního a večerního programu v prostorách přízemního atria na Konviktu. Každý den festivalu s výjimkou závěrečného večera zde tak nejen akreditovaní návštěvníci budou moci příjemně završit poslechový maraton.

Studenti Univerzity Palackého připravují část doprovodného programu festivalu. Na co se již nyní můžeme těšit? 

Při tvorbě našeho programu jsme zohledňovali především to, aby se účastníci mohli pobavit, zažít něco nového a zároveň se i blíže seznámit s rozhlasovými tvůrci a jejich prací. Rádi bychom tak přiblížili festival, ale i samotný Český rozhlas a jeho zaměstnance co nejširšímu spektru lidí. Proto jsme již podruhé zařadili, loni velmi vydařený, speed dating, kde se formou krátkých rozhovorů studenti seznamovali s jednotlivými rozhlasovými tvůrci napříč všemi stanicemi. Novinkou letos bude také Konvikt kvíz, kde účastnící se týmy porovnají své znalosti z oblasti rozhlasu, televize, filmu a divadla. Všechny tři večery budou ukončeny DJs párty, kde zahrají Zagami Jericho nebo Šimon Holý z Radia Wave. Pondělní zahajovací party bude specifická tím, že DJs studentského rádia UP AIR budou hudbu pouštět přítomným účastníkům přímo do sluchátek, která budou mít na hlavě. Půjde tedy o tzv. silent disco. Součástí programu bude rovněž prezentace podcastu Matematika zločinu, projekce filmu a nebo improshow.

Z jakých oborů jsou studenti, kteří se na přípravě doprovodného programu podílejí?

Povětšinou jde o studenty rozhlasových a televizních studií v kombinaci s filmovou nebo divadelní vědou či žurnalistikou.

autor: nwe
Spustit audio