V Poděbradech proběhl slavnostní zahajovací večer

21. září 2010

V úterý večer se poděbradské Divadlo Na Kovárně zaplnilo do posledního místa. Slavnostní zahájení mezinárodního festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio 2009 si nikdo nechtěl nechat ujít.

Představení neslo název "Na počátku prý bylo slovo". Z tohoto biblického motivu vyšla i celá výprava představení. Moderátor Aleš Cibulka se oblékl do bílého "božského" obleku, stejně tak byli oblečeni i Jan Vondráček a členové Divadla v Dlouhé, kteří v představení účinkovali.

Na pódium přišli diváky pozdravit pověřený výkonný ředitel Českého rozhlasu Josef Havel a starosta města Poděbrady Jozef Ďurčanský. Z úst Josefa Havla opět zazněl jeho oblíbený výrok "Na srdce jsou Poděbrady, na duši je Český rozhlas".

V průběhu večera představil Aleš Cibulka zástupce jednotlivých porot, které jsou letos poprvé čtyři pro čtyři soutěžní kategorie. Na pódium přišli Jaro Rihák za kategorii "Dát kouzelné brýle, které ukážou bohatství barevných tónů", Libor Vacek za kategorii "Co nikdo neví, jako by se nedělo", Jefim Fištejn za kategorii "Pod nebem, kde už je 27 hvězd" a Ervín Kukuczka za kategorii "Osudová čísla, nebo sou(hra) náhod?". Večer proběhl v přátelské klidné atmosféře.

Záznam průběhu slavnostního večera můžete zhlédnout zde.

autor: zuf
Spustit audio

Naši partneři