Zahajovací večer festivalu proběhl za účasti řady známých hostů

23. září 2010

Zahajovacím večerem festivalu v divadle Na Kovárně, které téměř praskalo ve švech, provedl hosty moderátor Jan Rosák. Zavzpomínal na svou rozhlasovou tvorbu a přivítal na pódiu generálního ředitele Českého rozhlasu Václava Kasíka. Po slavnostním zahájení Josef Havel, výkonný ředitel, předal vedení Prix Bohemia Radio symbolizované kapitánskou čepicí současnému řediteli festivalu Miroslavu Dittrichovi.

Program pokračoval vystoupením studentek DAMU s jejich parodickým baletním číslem na motivy Labutího jezera. Přátelsky odlehčenou atmosféru podpořili i další hosté večera. Miroslav Donutil pobavil publikum několika historkami z natáčení pro Český rozhlas, Jan Saudek se přiznal ke své nechuti učit se zacházet s moderní technikou.

O hudební složku se postarala Jana Fabiánová se svou jazzovou vložkou a její matka, Naďa Urbánková, se směsicí rockově upravených lidových balad a "semaforovými" písničkami.

Logo

Deštivým podvečerem se návštěvníci večera přesunuli na raut do restaurace Swiss na poděbradské kolonádě, kde v přátelské atmosféře zakončili velice příjemné a pohodové rozhlasové setkání.

Spustit audio

Naši partneři