Závěrečný večer Prix Bohemia Radio ukončil letošní ročník festivalu

6. březen 2012

„Čas má plné kapsy překvapení“ byl název večerního programu posledního festivalového dne Prix Bohemia Radio 2011. Moderátorkou večera byla Lucie Výborná, které elegantně a s grácií asistoval Čas.

Hlavním a netrpělivě očekávaným bodem večera bylo vyhlášení výsledků všech tří soutěžních kategorií. Postupně tak na jeviště přišli předsedové porot – Jiří Mikeš, Jan Vedral a Libor Vacek a přečetli jména oceněných. Pocity všech výherců krásně shrnul David Kubíček z Českého rozhlasu 1 – Radiožurnál, který ve své kategorii „Minutová šance“ získal třetí a první místo. Poděkoval všem, kdo mu pomáhali a bez kterých „by tu nebyl“ a nezapomněl vyzdvihnout mistrovství pracovníků Českého rozhlasu.

Neúprosný Čas ale nedal nikomu příliš prostoru a tak k veršům Václava Hraběte v podání Miroslava Kováříka přibyla jen píseň, zpívaná Evou Burešovou a již na jeviště přišla trojice mužů – generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan, starosta města Poděbrady Ladislav Langr a ředitel festivalu, šéfproducent ČRo Miroslav Dittrich. Po slovech díků pak bohužel zazněla ta poslední věta z úst Petera Duhana: „Prohlašuji 28. ročník festivalu Prix Bohemia Radio za ukončený.“

Festival se s návštěvníky rozloučil dvěma písněmi Vašo Patejdla, kterého doprovázely ohňové efekty. V jednoduše a originálně pojaté scéně skutečně vynikly.

Na úplný závěr nezbývá než poděkovat všem účastníkům festivalu, všem účinkujícím, soutěžícím, sponzorům, významným osobnostem z řad rozhlasáků i spřátelených firem a hlavně organizačnímu štábu. Protože bez něj by festival nebyl.

autor: zuf
Spustit audio

Naši partneři