Zůstat v krajině snů nebo se vrátit ke své rodině? Poslechněte si pohádku Johana a továrna na sny

18. březen 2019

Pohádka o dívce, která stojí před rozhodnutím, zda zůstat v dokonalé krajině snů nebo se vrátit zpátky ke své rodině. Zdají se vám často sny? Pamatujete si nějaké? A už jste se někdy zamysleli nad tím, kdo vaše sny vyrábí? Kouzelné víly, malí trpaslíci nebo třeba roboti ve vaší hlavě? Možná to ještě nevíte, ale o sny se starají snovovci, zaměstnanci společnosti Sweet Dreaming a.s.

To oni celý den sedí u počítače a snaží se vymyslet nové revoluční zápletky, nápadité situace a překvapivé zvraty. Ve snech se totiž může stát cokoli – spolu s pytlíkem čipsů, kočkou Micinou a Hulkem můžete běžet vzduchem, bojovat proti strašidelným chodícím stromům, utkat se s obří vlnou, jež nese titul Miss karibská vlna 2015, či stát tváří v tvář obrovskému drakovi.

Co se ale stane, když se ředitelka prosperující firmy rozhodne, že sny jsou lepší než opravdový život, a nechá umíchat univerzální super-sen, ze kterého se lidstvo už neprobudí?

Dvanáctiletá Johana Šímová vede ve spaní celosvětový rekord. Nejradši by totiž prospala nejen celou noc a celý den, ale možná dokonce i celý svůj život! Její rodiče se totiž rozvádějí a ona uniká do světa snů, aby nemusela poslouchat jejich nekonečné hádky a dohadování. Johana tak stojí před obtížným rozhodnutím, zda zůstat v dokonalé krajině snů nebo se vrátit zpátky ke své rodině.

Drama uslyšíte na Prix Bohemia Radio!

Kdy: středa 3. dubna 2019 | 9:30 – 11:00 | poslech + diskuze
Kde: Filmový sál Uměleckého centra UP
Vstupné: zdarma na základě akreditace

Podívejte se na podrobný program poslechového dne.

Šetříme lesy, šetřete taky! Scénář dramatu si stáhněte do svého mobilního telefonu.

ZÁKLADNÍ INFORMACE

Soutěžní kategorie: Drama
Název: Johana a továrna na sny
Autor: Hana Lehečková
Režie: Petr Vodička
Dramaturg: Lenka Veverková
Hudební design: Ondřej Gášek
Zvukový mistr: Dominik Budil
Produkce: Radka Tučková
Délka (v minutách): 47:04
Jazyk: český
Vysíláno: Český rozhlas Dvojka

autor: Hana Lehečková
Spustit audio