Abeceda amerických států

15. červen 2011

O kovbojích v Texasu, lívancích, slabé americké kávě a mnoha dalších věcech hovořil na pódiu Kolonády bývalý rozhlasový zpravodaj v Americe Miroslav Konvalina.

Komponovaný pořad uváděl Jiří Kokmotos, ukázky z knihy Miroslava Konvaliny „Amerika bez iluzí“ četla Jitka Štichauerová, hudební doprovod měli František Václav Zikmund a Radek Tomášek.

Posluchači velice ocenili vtipné a zajímavé vypravování. Osobní zkušenosti Miroslava Konvaliny s životem v Americe jsou velmi bohaté a jeho postřehy svědčí o velké všímavosti. Nejvíce se líbily historky přímo ze života – o tom, jak například v Texasu se Coca-Cola pije z kelímků velikosti dětských kyblíků na písek nebo jak se některým lidem může zdát osmiproudá silnice malá a úzká. Knihu, ze které Jitka Štichauerová předčítala, vydal Radioservis a je stále k dostání v prodejně na Vinohradské 12, Praha 2. Mnoho návštěvníků ji mělo sebou a tak představení skončilo autogramiádou.

Zájem byl i o autogram Radka Tomáška, jehož písně potěšily úplně všechny. Vybral ze svého repertoáru takové, které se k tématu hodily. Zejména jedna měla téma i název přímo ideální – Lady a kovboj.

autor: zuf
Spustit audio

Naši partneři