Dejvické divadlo rozvíří vlny Prix Bohemia Radio komedií Dabing Street

12. březen 2019

Představte si malé, otlučené dabingové studio. Přidejte nesnáze s dabingem, problémy s alkoholismem a mezilidské vztahy. Dostanete hru Dabing Street z repertoáru Dejvického divadla o lidech, kterým se nepodařilo udržet slibně prosperující dabingové studio. Černou komedii do Olomouce přiváží Prix Bohemia Radio a uvede ho Moravské divadlo.

Černou komedii Dabing Street napsal a sám režíroval dramatik a scénárista Petr Zelenka. Po Příbězích obyčejného šílenství a Tereminu je to třetí inscenace, kterou autor pro herce Dejvického divadla napsal. V inscenaci odehrávající se v malém dabingovém studiu se představí Martin Myšička, Hynek Čermák, Václav Neužil, Klára Melíšková, Jana Holcová a Lada Jelínková.

Od silent disca po hospodský kvíz. Přinášíme ochutnávku z doprovodného programu festivalu

Publikum na olomoucké Radio Wave Live Session

Festival Prix Bohemia Radio opět přiveze kromě přehlídky toho nejlepšího, co vzniklo na poli rozhlasové tvorby, i doprovodný kulturní program pro děti, náročné divadelní diváky i hudební fajnšmekry.

Role v tragikomedii psal autor hercům přímo na tělo, na divadelní scéně se tak odvíjejí výborné herecké výstupy. Postavy se potýkají se zmarem spojeným s úpadkem studia, ale i s vlastními obyčejnými životy.

Představení Dabing Street uvede Moravské divadlo v Olomouci v rámci doprovodného programu Prix Bohemia Radio v úterý 2. dubna od 20 hodin.

autor: nwe
Spustit audio