Doprava na festival

26. únor 2020

Olomouc je snadno dosažitelná vlakem, autobusem i autem. Poslechy soutěžních děl se konají v Uměleckém centru Univerzity Palackého, jen pár minut chůze od Horního náměstí v Olomouci.

Doprava vlakem a autobusem

Hlavní vlakové nádraží v Olomouci je od Uměleckého centra UP vzdálené 25 minut pěšky. Cesta z autobusového nádraží vám pěšky zabere 40 minut, ověřte si však, na kterém nádraží váš autobus staví. Autobusy RegioJetu odjíždí z ulice Jeremenkovy u hlavního vlakového nádraží.

Doprava autem

V centru Olomouce se nachází pěší zóna, v okolních ulicích je parkování povoleno po zaplacení parkovného v automatu, prostřednictvím SMS nebo přes webovou aplikaci. Doporučujeme využít podzemních veřejných parkovišť, které najdete v ulici Hanáckého pluku, Jeremenkova a Palackého. Zaparkovat můžete také zdarma po dobu prvních čtyř hodin v Galerii Šantovka. Parkování u hotelů si, prosím, ověřte před svým příjezdem. Vše o parkování v Olomouci najdete na webu parkovani.olomouc.eu.

Veřejná doprava v Olomouci

Na městskou hromadnou dopravu v Olomouci si musíte pořídit platnou jízdenku, festivalová akreditace neplatí jako jízdenka. Nejrychleji si jízdenku koupíte SMS zprávou ve formě DPMO, kterou zašlete na telefonní číslo 90206. Tato jízdenka vám bude v pracovní dny platit 50 minut a bude vás stát 18 Kč. Nejbližší zastávka u Uměleckého centra UP je Nám. Republiky a dojedete sem tramvajemi číslo 2, 3, 4 a 6.

Více se o MHD v Olomouci dozvíte na www.dpmo.cz. Pro vyhledávání spojů doporučujeme využít aplikaci, nebo webovou stránku IDOS.

Doprava letadlem

Nejbližší letiště najdete v Ostravě – blíže se, bohužel, letadlem nedostanete.

Spustit audio

Naši partneři