Eldorádo v Poděbradech

21. září 2010

Po loňských zkušenostech s nízkými venkovními teplotami byly doprovodné programy letos naplánovány do vnitřního sálu Kolonády. Střecha nad hlavou trampským písničkám moc nesvědčí a tak kapelník Tomáš Pergl vyzval přítomné, aby si představili, že svítí slunce a sedíme venku v přírodě u táborového ohně.

Atmosféra hned byla příjemnější a nic nebránilo poslechu tradiční i netradiční trampské písně v podání skupiny Eldorádo ve složení Jiří Litoš, Petr Šplíchal, Tomáš Pergl, Václav Balák, Petr Zadina a Zdeněk Sadovský. Všichni hudebníci jsou i skvělými sólovými zpěváky.

V některých písních excelují jednotliví hudebníci jako zpěváci či sólisté. Například v Chatě u vody má svůj sólový part úplně každý. V písni Umřel starej kormidelník exceluje hudebním, pěveckým i hereckým projevem bubeník Petr Šplíchal.

Po skončení koncertu vyzpovídala členy kapely Monika Gerdesowa z německého rozhlasu MDR - studio Budyšín. Zeptala se například kdo a jakým způsobem vybírá písničky, které se budou hrát. Odpověděl jí kapelník Tomáš Pergl: "Písničky vybíráme vždy předem, ale může se stát, že se nakonec připraveného seznamu nedržíme. Vždy sledujeme situaci v sále a podle toho jak lidé reagují, zda písničky znají a případně zpívají s námi, volíme další skladby. Jinak hrajeme pro mladé, jinak pro starší posluchače. Mám radost, že zde v Poděbradech s námi zpívala většina sálu."

Monika Gerdesowa při rozhovoru se členy skupiny Eldorádo

Koncert Eldoráda se opravdu podařil. Stovka posluchačů v sále odměnila hudebníky dlouhým potleskem.

autor: zuf
Spustit audio

Naši partneři