Eldorádo zaplnilo kolonádu

22. únor 2013

Skupina tradiční i netradiční trampské písně Eldorádo opět prokázala zvukové mistrovství. Není divu. Tři její členové jsou pracovníci skupiny režisérů ozvučení pořadu Českého rozhlasu. Zpěv, hra na různé hudební nástroje a roztodivné zvuky jsou jejich přirozeností. Zvukový mistr musí mít dokonalý hudební sluch a ten je při koncertu samozřejmě znát.

Ráno se na Poděbrady konečně usmálo sluníčko a tak se koncert mohl konat pod širým nebem. Lázeňští hosté zaplnili všechny lavičky i hlavní promenádu, poslouchali, zpívali, pohybovali se do rytmu. Nálada byla skvělá i díky perfektnímu výběru písní. Pomalejší střídaly rychlé, měnily se rytmy, zpívali všichni hráči ať současně či postupně. Každý z členů kapely má svoji parádní skladbu, kdy se představí jako sólista. Jindy zase tvoří jinému kamarádovi druhý hlas či se účastní refrénu.

Kolonádou zazněly písně Chajda malá, Hop tam s jednou, Ruty šuty a mnoho dalších, starých i nových, z domova i zahraničí. Hrálo se i na přání – například písnička z filmu Limonádový Joe „Whisky, to je moje gusto“.

Koncert skupiny Eldorádo na poděbradské kolonádě

Jen neradi se posluchači rozcházeli po více než půlhodině přídavků. Slunečný den byl prozářen nejen sluncem, ale i písničkami, které na Kolonádě zazněly. Skupina Elodorádo ve složení Tomáš Pergl - kapelník, Jiří Litoš, Petr Šplíchal, Petr Zadina, Zdeněk Sadovský a Václav Balák potěšila svým výkonem téměř tři stovky přítomných návštěvníků.

autor: zuf
Spustit audio