I. Reportáž

22. září 2010

Investigativní reportáž ze současnosti do 20ti minut za období od 1. 6. 2007 do 31. 5. 2008. (mezinárodní kategorie)

Václav Moravec (1974) - předseda poroty

Václav Moravec

Absolvoval Fakultu sociálních věd UK, kde získal titul doktor filozofie. V současné době je zde odborným asistentem. Od roku 1992 působí jako redaktor a moderátor. Prošel rádii Profil, Evropa 2, Frekvence 1, pracoval v Českém rozhlasu. Od roku 2001 do roku 2006 byl redaktorem české sekce rádia BBC. V roce 2004 začal moderovat diskusní pořad České televize Otázky Václava Moravce, moderuje zároveň každodenní interview Impulsy Václava Moravce na Rádiu Impuls. V roce 2003 obdržel Cenu Nadace Českého literárního fondu Novinářská křepelka pro novináře ve věku do 33 let.

Bogna Koreng (1965) - člen poroty

Bogna Koreng

V roce 1989 absolvovala studium germanistiky. Od roku 1992 byla externí redaktorkou Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) a Lužickosrbského rozhlasu, od roku 1996 pak navíc televizního magazínu MDR-Sachsenspiegel v Drážďanech. Od roku 2001 je moderátorkou televizního magazínu Wuhladko (v roce 2003 získal tento pořad 3. cenu na Mezinárodním televizním a rozhlasovém festivalu národnostních menšin Moje rodná země v kategorii televize). Od roku 2003 je ředitelkou MDR-studia Budyšín a Lužickosrbského rozhlasu.

Eva Jurinová (1953) - člen poroty

Eva Jurinová

Po studiu Fakulty žurnalistiky na UK v Praze pracovala jako redaktorka v pražské redakci Československé televize. Po roce 1989 začala moderovat pořad Aktuality, později se stala moderátorkou večerních zpráv - Deníku. Po odchodu z České televize se stala zástupkyní šéfredaktora deníku Noviny, spolupracovala s rádii Alfa a Klasik. Moderovala pořad Radiofórum na Českém rozhlase 1 - Radiožurnál, později Televizní noviny v TV Nova. Od roku 2000 pracuje jako tisková mluvčí FN Motol, přednáší rétoriku na regionální vysoké škole MBA, provádí mediální a komunikační tréninky novinářů a začínajících moderátorů a je členkou výkonné rady UNICEF při OSN.

Ľuboš Kasala (1972) - člen poroty

Logo

V roce 1995 absolvoval Vysokou školu dopravy a spojů v Žilině, obor Provoz a ekonomika silniční a městské dopravy, nyní navštěvuje týž obor v doktorandském programu studia. Od roku 1998 pracoval ve Slovenském rozhlase jako redaktor-moderátor v redakci regionálního zpravodajství Slovenského rozhlasu 4 - Regina, od roku 2002 pak v Odborné redakci aktuální publicistiky Slovenského rozhlasu 1 - Rádio Slovensko. V současné době pracuje v Centru publicistiky Slovenského rozhlasu jako redaktor-moderátor, vedoucí týmu aktuální publicistiky a editor denního vysílání. Od roku 2007 spolupracuje externě se Slovenskou televizí.

Stanislav Motl (1952) - člen poroty

Logo

Vystudoval Fakultu žurnalistiky UK. Je jedním z našich nejuznávanějších investigativních novinářů. Pracoval v redakci časopisu Reflex, je publicistou a reportérem TV Nova - pořadu Na vlastní oči. Jeho tvorba zahrnuje široké spektrum témat od zážitků válečného reportéra až k dobrodružným příběhům, prožitým při extrémních sportech. Stanislav Motl je také spisovatelem. Dosud vydal knihy: Muž generála Pattona, Milan Rastislav Štefánik, A třináctý byl kat..., Tváře osudu, Útěk z pekelného domu, Prokletí Lídy Baarové, Nacisté pod ochranou anebo Kdo vlastně prohrál válku?

Spustit audio

Naši partneři