III. Lidská komedie

23. září 2010

Jiří Mejstřík - předseda poroty

Novinář, publicista, redaktor, textař. Vystudoval Právnickou fakultu UK. V Čs. rozhlase pracoval nejdříve jako redaktor a moderátor magazínu Mikrofórum, v roce 1991 se stal ředitelem Českého rozhlasu. Od roku 1993 byl generálním ředitelem první soukromé televize TV Premiéra (nyní Prima). Působil v řadě manažerských funkcí v oblasti médií. Vyučuje teorii médií na DAMU a VŠE, je autorem řady rozhlasových pořadů a publikuje v časopisech.

Logo

Marie Formáčková - člen poroty

Novinářka, publicistka, spisovatelka. Absolventka Petrohradské univerzity a UK v Praze. Dvacet let pracovala jako redaktorka časopisu Vlasta, po roce 1989 jako jeho šéfredaktorka. Stála také v čele časopisů Květy a TV Revue. Od roku 2000 se věnuje převážně psaní knih.

Logo

Vlastimil Ježek - člen poroty

Po maturitě studoval tři semestry na ČVUT, později pracoval jako vychovatel mentálně hendicapovaných dětí. Vystudoval FF UK, byl redaktorem deníku Práce, generálním ředitelem Českého rozhlasu, šéfredaktorem časopisu Naše rodina a poradcem pro firemní komunikaci. Nyní je generálním ředitelem Národní knihovny ČR. Je autorem a spoluautorem řady odborných publikací.

Logo

Petr Chlupatý - člen poroty

Po studiu na VŠE nastoupil v roce 1987 do Československé televize. Od počátku svého působení v mediích se pohybuje v oblasti reklamy. Od založení reklamní agentury IP Praha (nyní ARBOmedia) v roce 1991 byl jejím finančním ředitelem, v letech 1999-2007 vykonával funkci generálního ředitele této společnosti. V současné době působí na mediálním a reklamním trhu jako konzultant a poradce.

Logo

Josef Maršík - člen poroty

Pedagog na katedře žurnalistiky Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy. Zabývá se zejména teorií a praxí rozhlasového zpravodajství a publicistiky v jejich historickém srovnání. Autor řady studií, analýz a studijních vysokoškolských textů, věnovaných převážně problematice rozhlasové žurnalistické tvorby.

Logo
Spustit audio

Naši partneři