Kdybych zůstal v Německu, nezdvihl bych nad hlavu český pohár, říká Radim Kučera

Rodák z Vigantic patří mezi velmi uznávané bývalé hráče Sigmy Olomouc. Po ukončení aktivní kariéry trénoval Baník nebo Teplice, nyní vede Prostějov.

Druholigový tým převzal Radim Kučera až v končící zimní přestávce s nelehkým úkolem, odlepit se z posledního místa tabulky. „Je to tým, který má na záchranu v soutěži,“ věří.

Jen to vítězství v lize klubu až nepochopitelně chybí.
Radim Kučera

Jako hráč Sigmy zažil úspěšné období kolem roku 2000, kdy si mimo jiné zahrál i finále Intertoto Cupu proti italskému Udine. „Jen to vítězství v lize klubu až nepochopitelně chybí,“ mrzí ho dodnes.

Do německé Bundesligy přestoupil až po třicítce. „To by už dnes asi nešlo,“ usmívá se. Mohl zůstat, ale po pěti letech se rozhodl vrátit a výrazně pomohl Sigmě k zisku domácího poháru a Superpoháru.

Kompletní rozhovor si poslechněte ve výše přiloženém audiu.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.